top of page

PALVELUT

TOIVEISSA RASKAUS, RASKAUS JA SYNNYTYS

Toiveissa raskaus:

Vyöhyketerapialla voidaan helpottaa raskaaksi tuloa, jos raskaaksi tulon syynä ei ole mikään rakenteellinen este.

Raskaaksi tuloon vaikuttavat monen muun tekijän lisäksi monimutkaiset hormonaaliset tekijät elimistössä. Hormonien toimintaan taas vaikuttavat mm. elintavat, kuten stressin määrä, ravitsemus ja riittävä lepo.

Raskauden ollessa toiveena, voidaan vyöhyketerapian ja oikean ravitsemuksen, sekä riittävän levon avulla tasapainottaa elimistön toimintaa, ja näin luoda suotuisat mahdollisuudet hormonien toiminnalle ja raskauden alkuun saattamiselle.

Hoidot tehdään kuukautisten jälkeen 1-2 kertaa kuukaudessa. 

Raskausajan vyöhyketerapia:

Vyöhyketerapialla voidaan turvallisesti helpottaa raskausajan vaivoja.

Raskauden ajan vyöhyketerapia vilkastuttaa aineenvaihduntaa, rentouttaa poistaen stressiä ja valmistaa mieltä sekä kehoa synnytykseen.

Raskausaika muuttaa kehon mittasuhteita ja saattaa aiheuttaa erilaisia lihas- ja nivelkipuja.  Näitä voidaan hoitaa turvallisesti vyöhyketerapialla rentouttamalla kehoa ja laukaisemalla mahdollisia lihaskireyksiä.

Närästystä, pahoinvointia, ummetusta ja turvotusta voidaan myös hoitaa vyöhyketerapialla.

Vyöhyketerapialla voidaan auttaa myös raskauteen tai synnytykseen liittyvissä peloissa rentouttamalla kehoa ja mieltä.

Ravitsemus, hyvät rasvat, vitamiinit ja hivenaineet sekä säännöllinen ateriarytmi ovat tärkeitä asioita, joilla huolehditaan sekä äidin että sikiön hyvinvoinnista. Näitä asioita käyn tarvittaessa läpi raskausajan hoidossa.

Raskausajan hoitoja voidaan tehdä kerran kuukaudessa tai tarpeen mukaan 12 rvk lähtien.

Synnytykseen valmistava vyöhyketerapia:

Synnytykseen valmistavassa hoidossa aktivoidaan hormonitoimintaa ja kohtua, sekä rentoutetaan kohtua ympäröiviä lihaksia ja kudoksia, jotta synnytys voisi edistyä luonnollisella tavalla ja sikiö pääsisi laskeutumaan synnytyskanavaan hyvässä asennossa.

Vyöhyketerapian tavoite on edistää avautumisvaihetta ja helpottaa ponnistusvaihetta, kun kohtua ympäröivät lihakset eivät kiristä, vaan antavat hyvin periksi ja toisaalta supistuksessa työtä tekevät lihakset kykenevät toimimaan hyvin. Rentouttamalla kohtua ympäröiviä kudoksia ja varsinkin lantion alueen kudoksia, pyritään ennaltaehkäisemään myös sikiön mahdollisten tarjontavirheiden syntymistä.

Kohtua ympäröiviä kudoksia rentouttamalla luodaan myös lisää tilaa sikiölle liikkua ahtaaksi käyvässä ympäristössään. Näin  pyritään ehkäisemään sikiön loppuraskauden ahtaiden asentojen aiheuttamia lihaskireyksiä syntyvän vauvan kehossa.

Synnytykseen valmistava hoito rauhoittaa ja rentouttaa äidin kehoa ja mieltä, jolloin äidin stressihormonien eritys vähenee. 

Äidille tehtyjen hoitojen on huomattu rauhoittavan myös syntyvää vauvaa.

 

Hoito kannattaa tehdä 39 rvk:n jälkeen 2-3 kertaa n. 3-7 päivän välein.

bottom of page